menu

Családireceptkönyv.hu

Almás lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
12.5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 csipet só

Töltelék

1.5 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg cukor

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény
Almás lepény recept
Almás lepény
Beküldve: 2014.03.19.
Kategória: Almás sütik
Küldte: Ellák
Látták: 4956
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 2.67 csillag 18 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

30 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
12.5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 csipet só

Töltelék

1.5 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg cukor

Elkészítése:

Tészta:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.

A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Gyümölcsös Túrókocka
Gyümölcsös Túrókocka

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd az olajat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehé...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Diós linzerkoszoru
Diós linzerkoszoru

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk,4 cm.es cakkos formával kiszúrjuk,minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki. Tojásfehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

A cukrot,vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és fokozatosan a sütőporos lisztet. Mixeljük hozzá fokozatosan a tejet is. Pihentetés után kisütjük A kisült gofrihoz kes...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lúdláb szelet/új/
Lúdláb szelet/új/

A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk