6 tojás
16 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál víz
A töltelékhez:
1,5 kg alma
2-3 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A krémhez:
2 tasak tejszínes pudingpor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
6 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
7 g zselatin
őrölt fahéj (a tetejére)
A meghámozott almát lereszeljük, a vaníliát és a fahéjt hozzáadjuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy alufóliával és belesimítjuk az almát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet. A lisztet és a sütőport beledolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a masszához keverjük. A tésztát az almára simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. A pudingporokat a cukorral és a tejjel összekeverjük és a szokásos módon megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet, hogy sűrűbb pudingot kapjunk. A habot felverjük és a megfőtt, kihűtött pudinghoz keverjük. A zselatint pár evőkanál vízben feloldjuk és a krémhez adjuk. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk. A piskóta így alul lesz, az alma felül. A krémet az almára kenjük és megszórjuk fahéjjal, lehűtjük.
1 dl langyos tejhez adunk hozzá 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot az olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a száraz hozzávalókat. Öntsük hozzá a langyos margarint.Üssük bele a tojást és gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva 1 napra tegyük hűtőbe. Sütés előtt melegítsük elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet morzsává törjük, összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd egy 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. A formát alufóliáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat (a mogyoró és a csoki reszelék kivételével) konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk és min. 1 percig a legmagasabb fokozaton verjük, majd hozzáadjuk az őrölt mogyorót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű