A tésztához
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
2 csomag vaníliás puding (főzős)
2 csomag csokoládés puding (főzős)
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
1 l víz
9 tojásfehérje
1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat vagy a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
2.Amíg a tészta pihen a tölcsérekhez sablont készítünk: keménypapírból tekerjük és ragasztjuk, majd ezt cellux-szal rögzítjük, végül alufóliába tekerjük.
3.A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. 2-3 cm szélességű 30 cm hosszú csíkokat vágunk, és kúp alakú formára felcsavarjuk őket. Kb. (15-20) db lesz belőle. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
4.A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 liter vizet is. A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük.
5.A krémmel megtöltjük a fagylaltkelyheket. Természetesen feleződnek a csoki és a vaníliakrém anyagok. Fél liter víz kell mindkettőhöz, a tojásfehérjét is ketté kell osztani.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, 4 percig forraljuk majd az olvasztott Ramat is belekeverjük, a kávékrémporral és a kókuszreszelékkel kikeverjük és kihűtjük, majd golyókat f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vanillincukrot. Egy teáskanál segítségével a csokoládét tetszőleges mintázatú szilikon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKészítsünk elő egy kb. 20 × 22 cm-es, kisebb méretű tepsit. Vajazzuk ki, majd béleljük ki sütőpapírral. Öntsük a cukrot, a vajat és a tejszínt egy nyeles lábasba. Alacsony hőfokon,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű