60 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
Hirdetés
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
20 g szódabikarbóna
200 g olvasztott méz
250 g szobahőmérsékletű margarin
Hirdetés
1 tojás (felverve)
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, és 190 fokos sütőben (villanysütő alsó-felső állás, légkeverés nélkül) 8-10 perc alatt megsütjük.
A fenti recept alapján készült mézes is díszíthető, de mivel puha marad sütés után, ezért sokkal sérülékenyebb, így elsősorban friss fogyasztásra alkalmas. (nyugodtan lehet díszíteni is...az tuti)
Ma díszítem...majd mutizom a díszített mézeskalácsokat is...
Kimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDas Müsli in eine beschichtete Pfanne geben und ohne Zugabe von Fett oder ähnlichem so lange rösten, bis das Müsli leichte Röstfarbe annimmt bzw. es leicht zu duften anfängt. Nun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk. Lisztezett de...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA HOZZÁVALÓKAT EGY TÁLBA ÖSSZEKEVERJÜK, SÜTŐPAPÍRRALBKIBÉLDLT TEPSIBE BORÍTJUK, ÉS 180 FOKRA ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBDN 180 FOKON 30 - 35 PERCIG SÜTJÜK. A VÉGEN TŰPRÓBÁVAL MEGNEZZÜK HOG...
Elkészítési idő: 10 +30 perc Nehézség: Nehéz