menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas koszorú


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1
db 20 cm átmérőjű koszorúra
A tésztához

200 ml víz
20 g élesztő (friss)
1.5 teáskanál akácméz
250 g búzaliszt (BL55)
1 csipet só

A kenéshez:

30 g vaj
2 púpozott teáskanál fahéj (őrölt)
4 púpozott teáskanál porcukor

Elkészítés:


Kimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük.
Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet.
Begyúrjuk a tésztát és letakarva, meleg helyen megkelesztjük kb. 30 perc alatt.
Mikor megkelt a tészta, 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra.
Egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a fahéjat és a porcukrot.
A keverékkel megkenjük a tésztát.
Feltekerjük a tésztát, majd középen, hosszában kettévágjuk egy éles késsel.
A két oldalát egymáshoz rakjuk és óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot.
Végül a két végénél kicsit összenyomjuk és 175 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva a legfinomabb!

Fahéjas koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Madeleine
Madeleine

Keverjük simára a cukrot a tojással. Keverjük össze az átszitált lisztet, a sót és száraz élesztőt. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a mézet. Hagyju...

Elkészítési idő: 23 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Stefánia torta
Stefánia torta

Kettesével kell megsütni a lapokat, így a tésztát is külön-külön kell kikeverni, mindhárom adaghoz, ezért ameddig az első adag tészta a sütőben van, előkészíthetjük a másodikat, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hagyományos máglyarakás
Hagyományos máglyarakás

1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. 2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre fél...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk