cékla
Sussetek ceklat, egybol felmelegszik a test es a lelek egyarant!!! Igy keszitettem elo: koromkefevel lesikaltam 1 kg ceklat, a hejat rajta hagytam, es felbe-negyedekbe vagtam. Osszekevertem 4-5 ek zsiradekkal ( pl. kokuszzsir, kacsazsir vagy ghee a legjobb hozza) es egy fej, gerezdekre szedett, a hejat rajtahagyott fokhagymaval. 3 agrol lehuztam a friss es boditoan illatos rozmaring leveleket, ezt is hozzakevertem, es vegul parajdi soval megszortam. Egy nagy tuzallo tepsiben 200 fokon lefedve kb. 20 percig paroltam, majd atkevertem es fedo nelkul kb. 15 percig tovabb piritottam.
Posta Reni
A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat. A hagymákat megtisztítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban tegyünk fel vizet forrni. Ha felforrt, adjunk hozzá egy nagy csipet sót. Amíg a víz melegszik, tegyük tálba a zabpehelylisztet, a túrót, a búzasikért, a sót és üssük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spir...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű