menu

Családireceptkönyv.hu

Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
2 ek. zsír
3 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 2 centis friss gyömbér hámozva, reszelve
2 tk. őrölt koriander
1 tk. kurkuma
1/4 tk. allspice
só, bors ízlés szerint
víz vagy zöldséglé
2 db édesburgonya hámozva, kockára vágva
30 dkg fodros kel, apróra vágva
2,5 dl kókusztej
1/2-1 lime leve
+
25 dkg tisztított előfőzött garnéla
só, bors
1/2 tk. cayenne bors

Elkészítés:


Egy fazékban melegítsd fel a zsírt, dinszteld meg a vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és még 1-2 percig dinszteld. Add hozzá a fűszereket, az édesburgonyát, sózd, borsozd, öntsd fel vízzel vagy zöldséglével, ha van és alacsony lángon lefedve főzd 5 percig. Add hozzá a fodros kelt, ha szükséges önts még hozzá vizet és főzd még 10-15 percig, vagy amíg meg nem puhulnak a zöldségek. A végén öntsd hozzá a kókusztejet, lime levet, szükség szerint még ízesítsd sóval és borssal és forrald át. Kóstold meg és az ízlésednek megfelelő mennyiségű lime levet adj hozzá. A garnélákat sózd, borsozd, szórd meg a cayenne borssal és kevés zsíradékon forró serpenyőben pirítsd át. Tálaláskor még adj hozzá lime-ot.

Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtleves
Sajtleves

Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát. Felöntöm húslével, felforralom és belerakom a sajtkrémet. Ha megolvadt benne a sajt még pár percig főzöm, majd a végén belerakom a szó...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes sárgarépaleves
Tejszínes sárgarépaleves

A zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grizgaluska
Grizgaluska

1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Erdélyi tárkonyos leves
Erdélyi tárkonyos leves

Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. Amikor a hús már félig megpuhult, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk