1 - 1,5 liter húslé
2 fej hagyma vagy egy póréhagyma
2 tubus sajtkrém (tejszínes, de lehet ízesített is)
szójaszósz
só, bors, kakukkfű
Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát.
Felöntöm húslével, felforralom és belerakom a sajtkrémet.
Ha megolvadt benne a sajt még pár percig főzöm, majd a végén belerakom a szójaszószt és a kakukkfüvet.
Lehet ízesíteni metélőhagymávl, vagy medvehagymával, nagyon finom ízt ad neki. A sajtkrémet lehet ízesítettet is belerakni.
Tálalni levesgolyókkal/pirítóskockával és kevés reszelt sajttal szoktam.
1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. 2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a mar...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és apró darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a zellerszárakat vékonyra szeleteljük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA leveskockából zöldséglevest főzünk. A zöldségeket kicsi darabokra vágjuk és a kenyérrel vagy a zsemlemorzsával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, és megint öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb sze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű