menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos spenótos rakott édesburgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kevés kókuszolaj vagy zsír
1 nagy édesburgonya hámozva, vékonyra karikázva
só, bors
20 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 15 dkg csípős füstölt kolbász karikára vágva
2-3 db főtt tojás karikára vágva
5 dkg szalonna apró kockára vágva

Az öntethez:
1,5 dl mandulatejszín
pici só
5 dkg kesudió
1 ek. citromlé vagy almaecet

Elkészítés:


Egy kicsi tűzálló edényt kenj ki vékonyan zsírral vagy olajjal, tegyél le egy sor karikázozott édesburgonyát. Jó vékonyra gyaluld vagy szeleteld, akkor meg fog puhulni előfőzés nélkül is. A fagyasztott spenótot olvaszd ki, egy serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat, tedd rá a spenótot, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, kevergetve pirítsd pár percig. Simítsd az édesburgonyára a spenótpürét. Erre tegyél egy sor kolbászt, majd egy sor főtt tojást és végül fedd be édesburgonya szeletekkel. Az öntet hozzávalóit turmixold le, öntsd az édesburgonyára, szórd meg kockára vágott szalonnával, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 35-40 percig vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2016/02/kolbaszos-spenotos-rakott-edesburgonya.html

Kolbászos spenótos rakott édesburgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott tészta csirkével és brokkolival
Rakott tészta csirkével és brokkolival

A tésztát sós vízben kifőzzük. Folyó csapvíz alatt leöblítjük, majd félre tesszük. A brokkolit is sós vízben fél puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, felhevített olajon me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rakott krumpli 2.
Rakott krumpli 2.

A tojást és a tejszínt összekeverjük, majd elkezdjük egymásra pakolni a hozzávalókat. Krumpli, sonka, sajt, krumpli, sonka, sajt, bacon, petrezselyem, krumpli, reszelt sajt és a ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A lisztből és 3 darab tojásból, meg a kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), aminek csak az a lényege, hogy folyós legyen, de mégis kicsit tömörebb állagú. Ha t...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töki pompos
Töki pompos

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk