menu

Családireceptkönyv.hu

Póréhagyma leves csirkével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 ek. zsír vagy kókuszolaj
kb. 40 dkg csirkehús filé kockázva
só, bors
1 vöröshagyma apróra vágva
3-4 nagyobb póréhagyma karikára vágva
2 szár zeller apróra vágva
pár szál friss kakukkfű apróra vágva
pár szál petrezselyem apróra vágva
víz vagy húsleves vagy zöldséglé
A tálaláshoz: (opcionális)
kesutejföl/kókusztejföl/totukrém
citromlé

Elkészítés:


Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt, azt kockáztam fel és azt tettem bele a végén. Az apróra vágott hagymát és a póréhagymát dinszteld meg, közben kevergesd, a póréhagyma gyorsan odaég. Add hozzá a zellert, öntsd fel vízzel, vagy ha van zöldség vagy hús alapleveled, akkor azzal. Sózd, borsozd és lassú lángon lefedve főzd puhára, kb. fél óra. A végén tedd bele a pirított csirkét, a zöldfűszereket és forrald át. Szükség szerint még ízesítsd, a tejfölt bele is keverheted vagy csak mindenki tesz a tányérjába. Ízlés szerint még kevés citromlevet is adhatsz hozzá, én úgy szeretem.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2015/04/porehagyma-leves-csirkevel-paleo.html

Póréhagyma leves csirkével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves, raguleves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Nyírségi gombócleves, raguleves

A húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Kolbászos krumplileves
Kolbászos krumplileves

1. A karikára vágott kolbászt egy nagyobb fazékba tesszük, közepes lángon kiolvasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon félig kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát (mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répakrémleves
Répakrémleves

Hagymát megpirítom, rá kockában a krumplit és karikában a répát, puhára párol egy kis vízzel, vízzel felönt, fűszerez.

Elkészítési idő: 30 oerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestrone leves
Minestrone leves

A zöldségeket kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, 1 liter zöldséglevessel felöntjük, kevés paradicsompürével színezzük. Kevés reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk