4-5 ek. zsír vagy kókuszolaj
kb. 40 dkg csirkehús filé kockázva
só, bors
1 vöröshagyma apróra vágva
3-4 nagyobb póréhagyma karikára vágva
2 szár zeller apróra vágva
pár szál friss kakukkfű apróra vágva
pár szál petrezselyem apróra vágva
víz vagy húsleves vagy zöldséglé
A tálaláshoz: (opcionális)
kesutejföl/kókusztejföl/totukrém
citromlé
Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt, azt kockáztam fel és azt tettem bele a végén. Az apróra vágott hagymát és a póréhagymát dinszteld meg, közben kevergesd, a póréhagyma gyorsan odaég. Add hozzá a zellert, öntsd fel vízzel, vagy ha van zöldség vagy hús alapleveled, akkor azzal. Sózd, borsozd és lassú lángon lefedve főzd puhára, kb. fél óra. A végén tedd bele a pirított csirkét, a zöldfűszereket és forrald át. Szükség szerint még ízesítsd, a tejfölt bele is keverheted vagy csak mindenki tesz a tányérjába. Ízlés szerint még kevés citromlevet is adhatsz hozzá, én úgy szeretem.
http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2015/04/porehagyma-leves-csirkevel-paleo.html
A húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű1. A karikára vágott kolbászt egy nagyobb fazékba tesszük, közepes lángon kiolvasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon félig kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát (mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát megpirítom, rá kockában a krumplit és karikában a répát, puhára párol egy kis vízzel, vízzel felönt, fűszerez.
Elkészítési idő: 30 oerc Nehézség: KönnyűA zöldségeket kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, 1 liter zöldséglevessel felöntjük, kevés paradicsompürével színezzük. Kevés reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes