menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
12 dkg margarin
3 dl tej,
5 g élesztő
1 tojás
2 ek cukor
csipet só

Töltelék:
20 dkg cukor
12 dkg margarin
2 ek kakaó
1 tk fahéj

Elkészítés:


Az élesztőt futtassuk fel (fél pohár langyos tej 1 tk cukor élesztő). A margarint morzsoljuk bele a lisztbe tegyük hozzá a többi alapanyagot és végül az élesztőt. Dolgozzuk szép simára a tésztát. Ha kész meleg helyen kelesszük meg. Ha megkelt tetszés szerint tölthetem. Kb 200 fokos sütőben 40 percig sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


Marosvölgyi Kitti Nikolett
Marosvölgyi Attila Dominik
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
150. Napraforgó kalács
150. Napraforgó kalács

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítjük és a 20 perces dagasztás programmal összeállítjuk. Kikapcsoljuk a gépet (vagy áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba) és 30-35...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Lekváros bukta
Lekváros bukta

Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hot cross bun kalács (Zé)
Hot cross bun kalács (Zé)

Az élesztőt a meleg tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva 40 percig kelesztjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: PIRO
Csíkos briós
Csíkos briós

A fahéj kivételével a hozzávalókat megfelezzük. Az egyik részéből ruganyos tésztát állítunk össze, a másik felével ugyanígy járunk el, csak hozzáadjuk a fahéjat is. Mindkét tésztar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk