menu

Családireceptkönyv.hu

Cibatta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kovászhoz:
150 g BL 80 liszt
2 g élesztő
115 g víz
A hozzávalókat jól elkevertem, majd egy ruhával letakartam a tálat. 5-6 órát hagytam a konyhapulton, majd éjszakára ment a hűtőbe.
Tészta hozzávalói:
280 g BL 80 liszt
8 g élesztő
1 tk. só
235 g víz
az egész kovász

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit 8-10 percen keresztül dagasztottam. Igen lágy, ragacsos a tészta, de ilyennek kell lennie. Egy műanyag, laposabb, téglalap alakú dobozba tettem, majd letakarva kelesztettem kb. másfél órán át. Hűvösebb időben ez akár 3 óra is lehet, a lényeg, hogy duplájára emelkedjen.
Alaposan lisztezett felületre borítottam,óvatosan, hogy a levegő ne nagyon szoruljon ki belőle. Téglalap formára igazítottam, majd mint egy levélpapírt, három rét hajtottam, majd ezután félbe. Hagytam pihenni kb. fél órát, majd a hajtogatást megismételtem. A felesleges lisztet a hajtogatások előtt érdemes egy ecsettel lesöpörni.
A tésztát ketté osztottam, majd egyenként ismét három rét hajtottam, óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, úgy, hogy a hajtás széle alulra kerüljön. Ismét pihent 30 percig, majd 250 fokra előmelegített sütőbe tettem 10 percre, a sütő aljába vizet löttyintettem. 10 perc után visszavettem 220 fokra és további 15 percig, vagy a kívánt szín eléréséig sütöttem.
Remek bruscetta-nak, de ropogósra sütött baconnal vagy füstölt sonkával, mozzarellával, ruccolával megrakva mennyei szendvics is lehet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Rétes házilag nyújtott tésztával
Rétes házilag nyújtott tésztával

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsírt, és jól elmorzsoljuk a liszttel. A vízben elkeverjük a sót és ecetet, majd apránként adagolva a liszthez adagoljuk, jól öss...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar melegszendó (1 grammnál is kevesebb darab
melegszendó (1 grammnál is kevesebb darab

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyútjsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot (akkorát, amekkora szendvicssütőnk!) 2-2 tésztalapot helyezzünk rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Kenyér-falatok
Kenyér-falatok

Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, és félretesszük, amíg kocsonyás állagúvá válik. Az összes hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Olajos kézzel diónyi gomb...

Elkészítési idő: 25perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán kornspitz
Vegán kornspitz

Keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük öt percig. Gyúrjuk át a tésztát kevés kenyér lisztkeveréken é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk