25 dkg érett füge
2 dkg friss gyömbér
8 dkg cukor vagy 2 csurgatás méz
0,5 l szőlő pálinka
A gyömbért meghámozom, felszelem julienne-re, vagyis csíkokra. A fügéket megmosom és óvatosan, hogy szét ne nyomjam, karikára vágom. Szélesebb szájú üvegbe dobálom először a gyömbér darabokat, majd a fügét, és mézet csorgatok a tetejére, majd jöhet a tiszta és lehetőleg jó minőségű vodka, amivel felöntjük a gyümölcsöt. Jól lezárjuk az üveget és világos helyre tesszük.
Kb. 2 hónapig állni hagyjuk, időnként, ha arra járunk, megrázogatjuk. Utána átszűrjük, üvegbe töltjük és még 3 hónapig ismét békén hagyjuk. Hihetetlen izgalmas ízű likőrt kapunk. Érdemes nyár közepén elkészíteni, hogy karácsony ezzel koccinthassunk a fa alatt.
A citromfűleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 2 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixba tesszük, és összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat beletöltjük egy üvegbe, majd jól összerázzuk. 2. Az ital azonnal fogyasztható. 3. Jégkocka hozzáadásával még ízletesebb.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam. 2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű