3 tojás
22 dkg cukor
12 dkg. liszt
18 dkg darált mandula
1 vanilía cukor
1 teáskanál fahéj
1/2 t.k gyömbérpor vagy friss gyömbér
1 t.k kardamom
1 t.k szodabikarbona
pici só
27 dkg. reszelt répa
10 dkg vaj
A krém hozzávalói:
6 dkg. vaj
20 dkg. porcukor
1 zöldcitrom (lime) reszelt héja, és leve,
10 dkg. natur krémsajt (maskarpone)
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáöntjük a tojáshoz, elkeverjük.
A rápát a reszelö kisebb lyukán lereszeljük, hozzá keverjük ezt is, és az olajat.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tortaformába öntjük.( 24 cm)
Elömelegített sütöben 170 C°-on,kb. 50 percig sütjük (tüpróba)
Miután kihült, a tetejét megkenjük zöldcitromos krémmel.
sütő 210 fok utána 190 fok 40 perc ,diót kicsit megpirítjuk sütőben Tortát sütünk A krémhez összefőzzük acukor felével,amikor sűrűsödik hozzáadjuk a diót is. A vajat kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a formába nyomkodjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját valamint a sajtot. Szitáljuk rá a lisztet és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉdes ostya: Keverjük össze a hozzávalókat és kenjük ki vékonyan sütőpapírra, majd süssük 180°C-on 10 percig. Akkor jó, ha már aranybarna. Hűtsük ki és törjük apró darabokra. T...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes