menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mogyorókrémes süti Edit módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



egy 20×30 cm-es formához:
A tésztához:
4 egész tojás
2 bögre porcukor (1 bögre=2,5 dl)
1 bögre Vénusz olaj
2 bögre liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
1 kávéskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
3 db alma reszelve
A krémhez:
2 tubus sűrített tej
2 evőkanál méz
10 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg aprított mogyoró
2 csapott evőkanál liszt
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
1 evőkanál Vénusz olaj
5 dkg aprított mogyoró

Elkészítés:


A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverve végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt formába ötjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a sűrített tejet a cukorral és a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a vajat. A tűzről levéve hozzákeverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.

A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük a krémet.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat. Az aprított mogyoróval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, 1 óra múlva szeletelhető.
Megjegyzés:

Nagyon finom sütemény, tele minden jóval. Saját találmány! :)

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalmás, gesztenyés kacsasült
Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba hel...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Karácsonyi sütemény - Preckedli
Karácsonyi sütemény - Preckedli

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Répakocka húsvétra
Répakocka húsvétra

Pucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát. Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásoka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Forgács fánk (bevált recept)
Forgács fánk (bevált recept)

Hozzávalókat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, felvágjuk, zsírban kisütjük, melegen porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk