A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók:
– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.
Jó étvágyat! :-)
Ez az egyik recept, amit a legtöbben kértetek így az ünnepek közeledtével. Még nem sütöttem sosem, receptem sem volt hozzá, de ahogy megláttam a Rama sütis könyvben ennek az őzgerincformában sült szépségnek a receptjét, ami ráadásul még pofonegyszerű is, tudtam, hogy ezt fogom elkészíteni. Méghozzá csokival és pirult dióval, sok-sok porcukorral a tetején :-) A végeredményben pedig nem kellett csalódnom: finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy szeletnél nem lehet megállni, de kettőnél sem :-)
Az összes hozzávalót egy tálba rakom és meg gyúrom tésztának. Eléggé lágy tésztát kapunk. Én el osztottam 4 fele, bele raktam zacskókba és kb 2-3 órára hűtőbe raktam össze érni. Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk és puszedli formákat készítünk. 175 fokon sütjük...lehet látni és érezni is amikor elkészült ❤️
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén össze turmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük. A tarjákat sózzu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű