Alaphoz:
60 dkg darált háztartási keksz
4 dl tej
2 dl meggylé
10 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
2 ek rum vagy aroma
Krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs zselatinfix
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2-3 ek olaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk.
A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zselatinfixet. Jól összeforgatjuk, majd a barna masszára kenjük.
A csokoládét darabokra törjük, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd gőz fölött megolvasztjuk és a túrós krém tetejére öntjük.
Dermedésig hűtőbe tesszük, majd tálaláskor tetszőlegesen szeleteljük.
Nagyon finom, mutatós, sütés nélkül elkészíthető desszert.
ELKÉSZÍTÉS: 1. lépés: Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenünk 10 g vajjal. 2. lépés: Megolvasztjuk a 90 g vajat 3. lépés: A darált kekszhez és mogyoróhoz keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk, 2 dl vízzel felengedjük, olvadásig forraljuk. 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk, a 4 tojásfehérjét habbá verjük,30 dkg lisztbe bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy 20x30 cm-es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. 2. A tésztához, a vajat a mézzel összemelegítjük, a tojást habosra keverjük a porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű