-1 l jó minőségű házi pálinka
-6 db zöld dió
-6 szem szegfűszeg
-1 db egész fahéj
-10 dkg cukor
-Reszelt citrom, vagy narancshéj
A diókat jó alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel, és szórjuk bele egy befőttes üvegbe. Öntsük a dióra a pálinkát, reszeljünk bele citrom-, vagy narancshéjat, és zárjuk le légmentesen. A készülő dióplikőrt így érleljük két hétig, mindeközben naponta rázzuk fel párszor.
2 hét elteltével adjuk az italhoz a szegfűszeget, a fahéjat, valamint a cukrot is. A séma nem változik, újabb 14 nap pihentetés következik, naponta többszöri felrázással.
Ezek után nincs más dolgunk, mint jó alaposan átszűrni az elkészült likőrt. Töltsük üvegbe, dugaszoljuk le, és lehűtve alkalomadtán jóízűen kortyoljuk el!
Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst. Ezt szürcsölgessük egész nap, főként ét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket és a mentát turmixgépbe tesszük, majd felöntjük az almalével (vagy körtelével), és összeturmixoljuk. Pohárba töltjük, és mentalevéllel, eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat az üvegedben keverd össze jó alaposan, majd szobahőmérsékleten, zárt üvegben erjeszd 1-3 napig. Ha nagyon erősen dolgozna (a buborékokból látni fogod), akkor minden...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű