50 dkg finomliszt (átszitálva)
80 g vaj (puha)
240 ml tej (zsírosabb, langyos)
2 db tojássárgája
5 ek cukor (plusz a tetejére)
25 g friss élesztő
1 csipet só
Az élesztőt egy teáskanál cukorral elmorzsoljuk a langyos tejben, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és négy cikkre vágjuk.
Kiflikké sodorjuk, a tetejüket tejjel megkenjük, majd a cukorral megszórjuk.
10 percig pihentetjük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 450 Ft
A tejet pici cukorral élesztővel felfuttatjuk. Összedolgozni az anyagokat.Ha megkelt 6 nagy gombócot csinálunk kb 30×30 kör akakúra nyújtjuk. Egy lapot(gombócot) majd 8 fele vágni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sikért, élesztőt, sót és a langyos vizes tejjel kialakítjuk a tészta állagát. Amikor összeállt a tészta, gyúrjunk rajta egy kicsit és adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Tegyük egy nagy tálba a tojást, a nádcukrot, az élesztőt és a víz 1/3-ad részét. Ezeket csomómentesen keverjük el, majd tegyük bele az olajat és a vajat. 2 Majd a lisztet és a...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: Közepes