30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez
Kezdőlap » buli kaja » Egyszerű sajtkrokett
Egyszerű sajtkrokett
2014.09.07| buli kaja, előétel, főétel, köret
A rántott sajt készítése sokaknak okoz bosszúságot és valljuk be nem is egy kellemes elfoglaltság a panírozása. Viszont cserébe isteni finom!
Ezek a krokettek viszont ugyanazt az élményt nyújtják, de sokkal egyszerűbben kivitelezhetők.
Az egyetlen macerásabb pontja a sajt lereszelése.
IMG_0798
Ezen kívül némi kételyre adhat okot, hogy egy adag úgy elfogy, hogy fel sem tűnt, hogy megetted. ;)
30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez
Összekeverjük a hozzávalókat, jó alaposan.
Olajat hevítünk.
Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. 16 db nagyjából egyforma krokettet kapunk ekkora adagból.
Forró olajba tesszük őket egymástól távolabb, ne tapadjanak össze.
Aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
Nemhogy nem kezd folyni a sajt sütés közben, de nagyon finom lesz.
Akár köretnek, akár főzelék feltétnek, akár valamilyen mártogatóssal parti falatkának tökéletes!
A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 2...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1 A szezámmagot egy üres serpenyőben megpirítjuk. Majd lisztesre daráljuk. 2 Az érett avokádót hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük, majd a húsát egy kanállal kivájjuk. 3 E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjas burgonyát megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, majd kalapokat, vékony talpakat vágunk rájuk, és a közepüke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű