menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi raffaello szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kókuszos tészta hozzávalói:

5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 kanál liszt
1 csomag sütőpor
kis citromlé


Diós-kakaós tészta hozzávalói:

5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
3 kanál kakaópor (nem cukrozott)
2 kanál liszt
1 csomag sütőpor


Krém:

10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás főzős pudingpor
300 ml tej
250 g vaj
+ csokireszelék és kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:



A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kókuszos (fehér) tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel fényes kemény habot verünk, egészen addig míg a cukorszemcsék már nem érezhetők a habban.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan egy szilikonlapáttal.
Sütőpapírt tegyünk a gáztepsibe amire előzőleg rajzoljunk egy 22x30 cm-es téglalapot és erre a rajzra simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokon 15-20 percig, nekem kellett a 20 perc mert egy régi 20 éves gáztűzhelyem van. Az eredeti recept 15 percet írt.
Megvártam, hogy megsüljön és utána álltam neki a másik tészta összeállításának, mert csak egy gáztepsim van. Ugyanúgy készítjük mint a világos tésztát, csak a diót a kakaóval, sütőporral és liszttel keverjük össze, így mehet a kemény habhoz. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hideg vízbe állítva, sűrűn kevergetve szobahőmérsékletűre, tehát nagyon langyosra hűtjük.
A puha vaja robotgéppel beledolgozzuk.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk és kókuszreszeléket szórunk. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára és utána gyönyörűen szeletelhetjük.

Erdélyi raffaello szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judy
Hét kanalas krémes
Hét kanalas krémes

Az alapanyagokból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, és 2 lapot sütünk belőle. 8 dl tejet felteszünk forrni.a tojássárgáját habosra keverni a cukorral és 1 dl tejjel, és a forrásb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ágota
Pudingos-tejfölös sütemény
Pudingos-tejfölös sütemény

Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Almás-mandulás habcsók torta
Almás-mandulás habcsók torta

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós piskótás krémes
Diós piskótás krémes

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk