menu

Családireceptkönyv.hu

Eredeti, bajor zsemlegombóc recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



10 db zsemle (lehetőleg előző napi)
3 db tojás (tanyasi vagy bio)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)
1 csokor petrezselyem (friss, apróra vágott)
1 dl víz (szükség szerint)

Elkészítés:


A zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad már most összatapadniuk, mert akkor kemények lesznek majd.) Egy kupacba húzzuk őket a tálban és nedves kendővel letakarva kb. 15-20 percig állni hagyjuk.
Közben egy széles lábosban vizet teszünk fel forrni.
Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket a masszához és jól összekeverjük.
Amint forr a víz, azonnal visszavesszük, ( nehogy lobogjon! ) vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a vízbe helyezzük őket.
A víznek egyáltalán nem szabad forrnia ekkor már, csak max. kicsit gyöngyözhet, hogy szinte csak álljanak benne!
Időnként fakanállal perdítünk rajtuk egyet.
Kb. 20 - 25 perc alatt készre főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Természetesen az adagok változhatnak, ezért a hozzávalókat annak alapján kell hozzáadni

Eredeti, bajor zsemlegombóc recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Aranyburgonya
Aranyburgonya

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket 10 evőkanál olajhoz keverjük. A burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Hagymás bab
Hagymás bab

A hagymát félkörökre vagy csíkokra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk, majd ráöntjük a konzerv tartalmát, só, bors és összefőzzük. Kész Miért jó? Lehet hozzá még bármilyen zölds...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínben sült újkrumpli
Tejszínben sült újkrumpli

Az újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőfor...

Elkészítési idő: 25 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonya fánk - kicsit másképpen
Burgonya fánk - kicsit másképpen

Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk. Lelisztezzük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk