50 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
20 dkg vaj
2 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg szilva
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
2 teáskanálnyi őrült fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A szilvát kimagvazzuk és felvagdossuk. A cukrot és a fahéjt összekeverjük, ezzel megszórjuk a szilvát, majd az egészet a tésztára halmozzuk. Beborítjuk a másik tésztával és megszórjuk fahéjas cukorral. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük és már szeletelhetjük is.
forrás:ketkes.com
A tejet lábasba vagy mikróba fel forrósítjuk, bele rakjuk a cukrot a sót a vaníliás cukrot , a citrom héjjat, lisztet , búzadarát. Csomó mentesre keverjük, hagyjuk állni 15- 20 per...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben 6-8 percig főzzük. A búzadarát egy edényben szárazon megpirítjuk, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Felöntjük kevés vízzel, hogy kissé megszív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit sós vízben megfőzzük. A hagymát felkarikázzuk és kókuszzsíron vagy oliván megpirítjuk. A sonkát felkockázzuk, a hagymán megpirítjuk. Felöntjük a rízstejszínnel, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz