100 ml + 4 ek tej
500 g liszt
1 kocka friss élesztő (42 g)
50 g cukor
csipet só
3 tojás
150 g puha vaj
kb. 150 g baracklekvár
vaj a forma kikenéséhez
100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A lekvárt simára keverjük. A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük.
A tésztát átgyúrjuk, kb. 6 cm átmérőjű rúddá formázzuk, és 24 szeletre vágjuk.
A tésztaszeleteket munkalapon enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük a 4 ek tejjel.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 500 Ft
1. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, mikor üveges lesz, beleszórjuk a baconkockákat. 3. Ha megpirultak, eg...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűTo make dough: Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together. Turn to medium and let knead for 5 minutes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük. Egy serpenyőben pár csepp olajon (ha szükséges, mert lehet, hogy a szalonna elég zsíros) megpirítjuk az apróra vágott bacont. Hozzáadjuk az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű