menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagyma mártás recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej fokhagyma
1.5 evőkanál finomliszt
2 dl víz
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:



A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel.
Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Miután összefőtt (5-8 perc), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Fokhagyma mártás recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Édes-savanyú szósz télire
Édes-savanyú szósz télire

Bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Ha minden ki van mérve, előkészítve, akkor gyerekjáték lesz... A dinsztelt hagyma, répa után szép sorjában mindent sorban belerakunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos fondü (3 féle sajtal)
Sajtos fondü (3 féle sajtal)

A félbevágott fokhagymával jól bedörzsöljük az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort összekeverjük a keményítővel, beleöntjük az edénybe és felforraljuk. A szeletelt, apróra...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldborsópesto
Zöldborsópesto

Egy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk