1 fej fokhagyma
1.5 evőkanál finomliszt
2 dl víz
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj
A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel.
Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Miután összefőtt (5-8 perc), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Ha minden ki van mérve, előkészítve, akkor gyerekjáték lesz... A dinsztelt hagyma, répa után szép sorjában mindent sorban belerakunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA félbevágott fokhagymával jól bedörzsöljük az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort összekeverjük a keményítővel, beleöntjük az edénybe és felforraljuk. A szeletelt, apróra...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű