Hozzávalók : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt , 2 teáskanál só
A tetejére: 2 tojássárgája + reszelt sajt
Elkészítés : a hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele.
Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Sütőpapíros tepsire helyezzük a pogácsákat, kenjük le tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen sima sajttal ( füstölt sajtot ne tegyünk a tetejére, mert az megég )
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük arany színűre a pogácsákat.
5 cm-es szaggatóval nekem 45 db lett belőle.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra dolgozzuk, hozzárakjuk a citrom héjat és kanalanként, állandó keverés mellett a forró vizet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bejgliket tojás sárgájával megkenjük, hűvös helyen addig pihentetjük, míg az megszárad rajra , még egyszer átkenjük, sárgájával ismét hideg helyen pihentetjük mikor az is megszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptet kenyérsütőgépben készítjük el. - Program: édeskenyér - Szín: alap
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd félre tesszük. A puha vajat a porcukorral 15 percig keverjük, majd beleöntünk 3 tojássárgáját és 10 percig tovább keverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű