A leveshez
1 dl napraforgó olaj
3 közepes db vöröshagyma
1 db póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 közepes db burgonya
1.5 l víz
3 db leveskocka (ha van otthon, igazi húsleves alapléből mégfinomabb)
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
200 g bagett
30 g parmezán sajt (kecskesajtból)
1 közepes db újhagyma
A zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük a húsleves lével.
Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, míg megpuhul a krumpli. Botmixer segítségével egyneművé turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük.
Tálaláshoz a bagettet szeletekre vágjuk, és sütőben megpirítjuk. Az újhagymát felszeleteljük. Ízlésesen tálaljuk a friss hagymadarabokkal, a pirítóssal és a reszelt sajttal.
költség: 1500 Ft
1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt. 2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm. 3. Amikor félig p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább pároljuk kb. 10...
Elkészítési idő: 80 per Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékba rakjuk bele a csontokat. Adjuk hozzá a hagymákat félbevágva, amit csak megmostunk, és a gyökérrésznél jól megsikáltunk kefével. A répákat szintén mossuk meg, n...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: Könnyű1 evőkanál olajon megpirítok 1 evőkanál lisztet, 1 dl vízzel felöntöm, majd hozzáadom az 1 l-es paradicsom ivólevet. Felforralom. Ízlés szerint ízesítem cukorral (só nem kell bele,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű