- 0,5 l vegyes pálinka vagy bármilyen alkohol (ami viszonylag semleges ízű)
- 30 ml mandula aroma (1 db)
- 0,5 kg cukor
- 4 dl víz
Az elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a fél kiló cukrunkat és a négy deci vízzel szirupot főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni és ha teljesen hideg, akkor összekeverjük a fél liter vegyes pálinkával és a mandula aromával. Jól záródó üvegbe töltjük és naponta egyszer-kétszer összerázzuk az üveg tartalmát. Pár hét alatt összeérnek az ízek és fogyaszthatjuk módjával ;)
A citromot kifacsarjuk, a lime-t felkarikázzuk, egyet félreteszünk. Egy longdrink pohárba beletesszük a mentaleveleket, ráöntjük a citromlevet, egy kanállal megnyomkodjuk,...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA narancslevet, vagy a narancsok kifacsart levét a fahéjjal és szegfőszeggel együtt kb. 5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a teát 5-6 dl forró vízzel elkészítjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű