1 db érett ananász
Az ananász nulla kalóriás, zsírégető hatású gyümölcs.
Az ananász főleg C-vitamin forrása miatt lehet fontos. Ezen kívül remek kálium, folsav, cukor és rostanyag tartalma miatt is érdemes fogyasztanunk. Továbbá a vörösvérsejtek és a véralvadást segítő vérlemezkék termelődésében is segíthet.
A sárga ételek tele vannak a legfontosabb immunvédő vitaminnal, a C-vitaminnal, mely egy igazi csodafegyver. Felvértez minket a betegségek ellen, ezen kívül elősegíti a baktériumok, vírusok és élősködők okozta fertőzések leküzdését is. Ez a vitamin az antioxidáns védelmi rendszer első bástyája a szervezetben, együttműködik az E-vitaminnal és karotinokkal. Véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, erősíti az artériák kollagén szerkezetét, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a vérrögképződést. Mivel vízben oldódik, naponta szükséges a pótlása.
Bodzabor 1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl darált mákot(kóstold meg először,mert ha dohos,keserű lesz a tejed is!) forrázz le 4 dl (kevesebbel intenzívebb,többel lágyabb íze lesz!)vízzel,majd merülő mixerrel 1-2 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinent összeturmixolni.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűÖnts fel a behűtött rozét a vízzel. A zöldcitromból vágj két vékony szeletet, a többit facsard ki. Tedd ezeket is a poharakba, és add hozzá a málnaszemeket.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű