Tészta:
2 tojás
3 evőkanál porcukor
4 evőkanál langyos méz
5 dkg vaj
45 dkg liszt
5 + 2 evőkanál tej
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
Krém:
2 csomag hólabda pudingpor (CBA-ban kapható)
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
kakaópor
Máz:
1 tojásfehérje
fél citrom leve
20 dkg porcukor
Forrás: http://webcukraszda.hu/holabdapudingos-mezes-kremes/
Forrás: http://webcukraszda.hu/holabdapudingos-mezes-kremes/
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaót, amit 2 evőkanál tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25 × 35 cm), majd megsütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.
Összeállítjuk a süteményt:
barna lap
sárga krém
sárga lap
barna krém
sárga lap
sárga krém
barna lap
citrommáz
A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.
Forrás: http://webcukraszda.hu/holabdapudingos-mezes-kremes/
♥ TÉSZTA A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a 20 dkg cukorral kemény habbá, majd lassan beleforgatjuk a tojások sárgáját. Az olajat + liszt +sütőpor + darált dió ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lapok készítése: A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, összefőzzük. Tűzről levéve ,15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval és a...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű