menu

Családireceptkönyv.hu

Mesy szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az első réteghez:
25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
10 dkg porcukor átszitálva
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
1 tasak vaníliacukor
A második réteghez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) kemény habbá verve
1/2 tasak zselatin
A harmadik réteghez:
1 tasak házi krémes krém
8 dl tej
A negyedik réteghez:
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1/2 tasak zselatin

Elkészítés:


Az első réteg elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.

Második réteg elkészítése:

A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.

Harmadik réteg elkészítése:

8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.

Negyedik réteg elkészítése:

Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.

Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként

Trükkök, tippek, praktikák:


Kezdőknek

Elkészítési idő:
60 perc

Mennyiség:
6 fő részére

Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Mesy szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Málnajoghurtos krémes
Málnajoghurtos krémes

A leveles tésztát elfelezzük, külön- külön tepsi hátoldalán megsütjük. Az egyiket négyzetekre vágjuk, majd még átlósan el is felezzük őket. Az egyben maradt lapra rákenjük az aláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Era epres sütije
Era epres sütije

Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 1-1 evőkanál keményítővel, 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük. A tésztához a ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokihabos profiterol
Csokihabos profiterol

A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk