Fél kiló lereszelt fehér káposztát besózunk fél órára, majd 2 kanál olajon egy kanál cukorral megpirítjuk. Jó bőven borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Kelt tésztát készítünk fél kiló lisztből, így: 3 dkg élesztőt egy bögre (2 dl) langyos tejben egy kanál cukorral kicsit felfuttatunk. A fél kiló lisztet elmorzsoljuk 15 dkg vajjal. Ezt a felfuttatott élesztővel, egy tojás sárgájával, egy kis csésze tejföllel és kevés sóval ruganyós tésztává gyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, a tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, összehajtjuk, nyújtjuk majd megint káposzta ... Ezt addig, amíg a káposztából tart (kb 3-4-szer). A tetejét kés fokával kockázzuk, majd egy pohár segítségével korongokat vágunk. Tetejüket megkenjük a tojás fehérjével, és megszórjuk köménymaggal. A sütőben szép pirosra sütjük őket.
Az élesztőt felfuttatom a cukorral/mézzel a langyos vízben. 2. Egy keverőtálban összekeverem a liszteket egy csipet sóval. 3. Az élesztős keveréket az olívaolajjal hozzákeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, majd megtöröljük, hogy ne legyen vizes. Végül papír vékony szeletekre szeleteljük. Sütőpapírra helyezzük a szeleteket, megkenjük vékonyan olívaolajjal, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsajt kivételével összegyúrjuk és kelesztjük elnyújtjuk, megszórjuk sajttal és feltekerjük újra nyújtjuk és szaggatjuk tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 200 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a köménnyel. Felvágjuk kis rudakra (kb. 1-1,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű