menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Ezt a nagyszerű és könnyen elkészíthető süteményt általában karácsonykor készítem el, nagyon szeretjük... akik szeretik a krémes süteményeket, azok bátran süthetik, mert igazán egy nagyon krémes sütemény lesz belőle, kezdőknek is ajánlom, nagyon könnyen elkészíthető és finom!!!
hozzávalók / 10 adag
Tésztához

5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 evőkanál forró víz
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió

Krémhez

3 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 db vanília (rúd)
1 ek vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin (vagy vaj)

Elkészítés:


Tésztához

Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel.
Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3 percig.
Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, és tegyük rá (vagy szitáljuk) a cukros-tojásos masszához, majd tegyük rá a diót. Óvatosan keverjük össze fakanállal.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és szépen elsimítjuk.
Közepes hőmérsékleten süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a tésztát.

Krémhez

A lisztet, vaníliás cukrot, vanília rúd belsejét, pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik (én teszek bele egy kanál darált diót is).
Ezután hagyjuk a krémet kihűlni.
A margarint vagy vajat keverjük habosra a cukorral, és utána keverjük össze a kihűlt krémmel, amíg jó habos masszát kapunk.
A kenjük a kihűlt tészta tetejére és tegyük be egy-két órára a hűtőbe, utána szelhetjük. Lehet reszelni rá csokit, vagy olvasztott csokit önteni rá, de magában is nagyon finom!

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 33x22 cm
költség: 1000 Ft

Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos farsangi fánk
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék Avatar Vincéné Slavitsek Beatrix Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Szalagos farsangi fánk

1. Szitáld az 500 g lisztet egy nagy tálba, és mérd ki külön az 50 g cukrot. 2. A kimért alapanyagokból tegyél 1 evőkanál cukrot és 3 evőkanál lisztet 3 dl langyos tejbe, és m...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Flódni 1.
Flódni 1.

flódni tésztájához a lisztet, tojásokkal, vajjal és a borral, pici sóval összedolgozom, hűtőben pihentetem. Pihentetés után öt részre osztom mindegyiket vékonyan kinyújtom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres-serpenyős tarja avokádósalsával
Fűszeres-serpenyős tarja avokádósalsával

Az ananászt megpucoljuk és felkockázzuk. Az avokádó héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát ugyancsak kockákra vágjuk és az ananászhoz adjuk. Ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, így az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti linzer " Preckedli"
Húsvéti linzer " Preckedli"

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint és a zsírt, majd az egészet összemorzsoljuk. Beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadju...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk