1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Tipp:
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd. 2. A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát. 3. Egy na...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Közben a kiflit, vagy zsemlyét kisebb darabokra vágjuk, és a tejben áztatjuk. Utána a kifliket l kinyomkodjuk. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A körtét meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük egy kevés citromlével. A libamájat szintén apró darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy vastagfalú serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elősütjük. Először bőrös felével lefelé tesszük a serpenyőbe és kérgesítjük. Ha kifehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű