1 csomag réteslap (mirelit)
30 dkg darált mák
rumaroma
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 tojás (a kenéshez)
A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük, majd lehűtjük. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik oldalára kenjük a tölteléket és feltekerjük. Kisebb darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzágyúrjuk a felfuttatott élesztőt, a rozmaringot és a...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepesrugalmas tésztát gyúrunk, amíg a tölteléket elkészítjük, hűtőben pihentetjük tölthető túróval, mákkal,. almával, meggyel, dióval, pudinggal, grízzel......
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLisztet, sót összekevertem. Belemorzsoltam a margarint. A többi hozzávalót egy külön tálban összekevertem. A keveréket hozzá öntöttem a margarinos liszthez. Amikor összeállt a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a mákot. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, és közben lassan öntsük hozzá az olajat...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: Könnyű