30 darab bodzavirág
1000 ml víz
750 g kristálycukor
1 darab citrom leve
A virágokat a vízben kis lángon 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (kb fél l bodzafőzetet kell kapnunk). A leszűrt léhez hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), majd lassú tűzön további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik). A végén tiszta üvegekbe töltjük.
Tipp:
Ildikó Győri Te hogy csinálod? Gondolom, nem hőkezeled Te sem? Irénke Kovács Ezt nyersen tartositja a konyak es a rum Susan Martin-Cserépi Csak raontod a rumot az uvegb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott barackok magjait szedjük ki,forró vizbe rakjuk 1-2 percre,így a héjja könnyen lehúzható, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a barackokat: vágjuk őket félbe, a nagyobbakat 3-4 cikkre és távolítsuk el a magot (ízlés szerint meg is hámozhatjuk őket). Áztassuk a barackokat citromos vízbe 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkesyites
Elkészítési idő: elkészitési idő Nehézség: Nehéz