menu

Családireceptkönyv.hu

Raffaello torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: a piskótához: 6 tojás, 12 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 6 evőkanál víz, 15 evőkanál liszt, csipetnyi sütőpor;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 15 dkg porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 3 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék, 10 gr zselatin;
a díszítéshez: 1 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék, raffaello golyók

Elkészítés:



Elkészítése: a piskótához az egész tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat és kicsit még együtt verjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 22 cm.es tortaformába töltjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Míg a piskóta sül, 1 dl tejszínt felforrósítunk és belekeverjük a cikkekre tört csokoládét, egynemű krémmé kavarjuk, majd hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben, 5 percig duzzadni hagyjuk, felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarpone sajtot kikavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a csokoládét, a zselatint és a kókuszreszeléket. A tejszínt kemény habbá verjük, felét összekeverjük a krémmel, majd lazán beleforgatjuk a megmaradt felét is. A piskótát három lapba vágjuk és megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd a többivel bevonjuk a tortát és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. A megmaradt tejszínt felverjük, nyomózsák segítségével habrózsákat nyomunk a tortára és raffaello golyókkal díszítjük.

Raffaello torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marika
Diós torta
Diós torta

x

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi narancsos túrótorta
Karácsonyi narancsos túrótorta

1. A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsára törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Francia csokitorta
Francia csokitorta

A csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal és a három tojássárgájával. Közben a lisztet a cukorral, és az egész tojásokkal jól elkeverem. A csokis masszát ha kicsit lehűlt öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: család
Genovai piskótatorta
Genovai piskótatorta

A tojásokat cukorral gőz fölött kb. 10 percig verem (a térfogata háromszorosa lesz). Hűtés közben is verem. Ha kihűlt könnyedén belekeverem a szitált liszt felét, majd a maradékot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk