A leveshez
26 dkg cékla (kicsire kockázva)
7 dkg burgonya (céklakocka méretűre kockázva)
6 dl víz
4 g római kömény
1 gerezd fokhagyma (zúzva)
0.25 db vöröshagyma (apróra kockázva)
15 ml vörösborecet
1 tk só
A tálaláshoz
150 g joghurt
A hagymát megdinszteljük.
Rászórjuk a római köményt és a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt kavargatjuk, amíg a római kömény illatozni kezd.
Hozzáadjuk a céklát és a krumplit, felöntötjük vízzel, és legalább 20 percig főzzük. (Amíg a cékla meg nem puhul.)
Botmixerrel szép simára pürésítjük.
Végül beleöntjük a borecetet, és megsózzuk.
Joghurttal tálaljuk.
A gerslit fél órára beáztatjuk, majd negyed óra alatt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, hasonlóan a rizshez (de nem kell lepirítani). Az alaplevet elkészítjük, beletesszük a felk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeves A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk egyforma kis hasábokra. Egy kanál olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket puhulás sorrendjében. (Ha folyamatosan tisztítjuk, darabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit, póréhagymát, vöröshagymát és a burgonyát megmossuk, felaprítjuk, és erőlevesben puhára főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, és botturmix segítségével pürésítjük, majd azon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű