35 dkg száraz tarkabab, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 3 db KNORR füstölt ízű ízbomba kocka, 1 db babérlevél, 0,8 dl olaj, 2 ek liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 ek fűszerpaprika, 1 cs petrezselyem, 2 dl tejföl
1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett vöröshagymát, belemorzsoljuk a füstölt ízű ízesítő kockákat, és a babérlevéllel fűszerezzük.
3. Lassú tűzön puhára főzzük, majd közben elkészítjük a rántást.
4. Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
5. Ha kihűlt kevés hideg vízzel simára keverjük, és a megfőtt bableveshez öntjük.
6. Újból felforraljuk, és rászórjuk az aprított petrezselymet.
7, Ha elkészült forrón tálaljuk.
Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. Amikor a hús már félig megpuhult, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni. Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. 2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. 3. Kevergesd folyam...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA fokhagymát nagyon vékonyra szeletelem, a gyömbért gyufányi csíkokra vágom. A citromfüvet kés pengéjével megcsapkodom, hogy felrostozódjon. Az olajon átpirítom a fokhagymát, gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű