menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos muffin recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml liszt (kb. 300 g) (én fele-fele arányban teljeskiőrlésű búza és sima lisztet használtam)
2 csapott teáskanál só
1 cs. sütőpor

75 ml olaj
250 ml tej
1 tojás


Töltelék:

maradék sonka, tarja, csülök stb. apróra felkockázva
reszelt sajt (nagylyukú reszelőn)


Elkészítés:


A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd a kétféle anyagot is összekeverjük.
A 12-es muffinsütőformát kibéleljük papírral vagy kivajazzuk-lisztezzük.
A kapszlik aljába teszünk egy kanál tésztát, arra egy nagy csipettel a sonka kockákból és a reszelt sajtból, majd újra tészta és a legtetejére ismét sajtot.
Előmelegített sütőben alacsony hőfokon (nekem gázsütő 4-es majd 3-as fokozat) 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Sonkás-sajtos muffin recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Sós sült derelye
Sós sült derelye

Miután kinyújtottam a tésztát, egy nagy pohár szájával kiszaggattam, az így kapott kör alakú tészta lapok egyik oldalára tettem a tölteléket (jelen esetben: totu, sonka, cukormente...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos roló egyszerűen
Sajtos roló egyszerűen

Idő spórolandó kész levelestésztát használtam. Ez itt a reklám helye (bár nem fizetnek érte hehe), de a Spar sajátmárkás hűtött (nem mélyhűtött) levelestésztája nagyon-nagyon bevál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szilveszteri hotdog (Gabriella)
Szilveszteri hotdog (Gabriella)

A két lisztet összekeverjük és elkeverjük benne a sót is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Rugalmas, félkemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk