1 db pácolt pulykacomb (95 dkg)
4 db nagyobb krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
5 szál kakukkfű
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
kacsazsír
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom és egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 35 percig sütöm.
A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.
Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.
A húst sütés után felszeletelem, és petrezselyemmel megszórt sült krumplival tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.
A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket félbe vágjuk, a gyros gyorspáccal bedörzsöljük. 2. A háromféle mustárt összekeverjük, majd a csirkére kenjük. 3. A forró grillrácsot az olajjal megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: 1 - 1 1/2 óra Nehézség: KözepesA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes