A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás sárgája
2 evőkanál kefir
10 dkg reszelt sajt
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
1 dkg élesztő
kb 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
csipet cukor
a tetejére 1 tojás sárgája
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a henger alakú)
3 háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
őrölt bors ízlés szerint
10-15 dkg reszelt sajt a “hempergetéshez”
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).
Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit simára keverem, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.
Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész leveles tésztát csak le tekerem, fel vágom másfél cm-s csíkokra és feltekerem a roló formákra. Egy tojás sárgával le kenem és 200 fokon 12 perc alatt aranysárgára sütöm....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz