Hozzávalók:
0,5 kg túró 6 ek kristálycukor 1 citrom héja 1 cs vaníliás cukor 2 dl tejföl 1dl tej 1 cm étkezési zselatin 1 tábla tortabevonó 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A túrót áttöröd, hozzákevered a cukrot, vaníliás cukrot, citrom héját, tejfölt és a tejben feloldott zselatint. Formába öntöd a masszát, tehetsz bele gyümölcsöt vagy mazsolát. 1 órára a hűtőbe teszed. Ha lehűlt, kivesszük a formából és ráöntjük a megolvasztott csokit. Gesztenye torta Hozzávalók: 30 dkg darált keksz 25 dkg puha vaj 3-4 teáskanál rum 10 dkg porcukor 50 dkg gesztenye massza Tej Csokimáz Elkészítés: A kekszet, 15 dkg vajjal és a rummal, 5 dkg porcukorral összekevered. Kibéleled vele a formát. Ráteszed a következő krémet: gesztenyemassza elkeverve 5 dkg cukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapj. Kimagozott meggyet szurkálhatsz a gesztenyemasszába. Mélyhűtőbe tesszük, ha megkeményedett csoki mázzal leöntjük és tejszínhabbal díszíted.
1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. 3. A mas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kész tortalapot 3 részre vágjuk, majd az ananász levével meglocsoljuk az elsőt és a kikevert túrókrémmel megkenjük. Apróra vagdalt ananászt teszünk rá. Rátesszük a következő lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a citromkrémet készítjük el. A citromok levét a cukorral összemelegítjük, hogy a cukor feloldódjon. A tojásokat és a tojássárgáját kézi habverővel elhabarjuk. Hozzáreszelj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes