menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta tojással


Írta:

Elk. idő: 1 éjszaka
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
• 20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
• 35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
• 10 dkg alma ( hámozva mérve )
• citromlé, só, bors
• 6 evőkanál majonéz
• 3 evőkanál tejföl
• 2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
• 2 dkg zselatin
• 5 tojás
• A díszítéshez
• 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
• őzgerinc forma, folpack

Elkészítés:


1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Majonézes saláta tojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Cukkini-spagettis paradicsomsaláta
Cukkini-spagettis paradicsomsaláta

A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kivesszük, és hagyjuk hűlni. A paradicsomokat megmossuk, ketté vágjuk. Egy edénybe elkavarjuk az ecettel, az olaj felével, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paradicsom
Töltött paradicsom

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Heppicentrum" sajtsaláta
"Heppicentrum" sajtsaláta

A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk. Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Húsvéti tojáskosárkák
Húsvéti tojáskosárkák

Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket. Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk