40 dkg keksz
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
6 dkg étcsokoládé
4 evőkanál darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rumaroma
1 cs.ostyalap
A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.
Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába.A ostyalapot nedves ruha között megpuhítjuk.Az ostyát ráhajtjuk, hagyjuk megszáradni. Hűtőben hűtjük.
A tojás fehérjét felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót. A kosarakat tésztával "kibéleljük" megtöltjük a kr...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KözepesElkészítés : A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz . A tészta 2/3-át tepsi nagyságura kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem,utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kislábosban 4 ek. vízben feloldom,óvatosan melegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal szétmorzsolom bele a pici só, a felfuttatott élesztő és amennyi tejföl esetleg tejet hozzáadva puha könnyű tésztává gyúrom, fél órát állni hagyom. négy lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű