menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 csomag élesztő
1 teáskanál cukor
2 db tojás
3 dl tej
1 nagy pohár tejföl vagy kefir,joghurt
1 csapott evőkanál só
olaj

Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót,tojást a tejfölt és az élesztős tejet egy tálba tesszük, jól összegyúrjuk, letakarjuk és 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát olajos kézzel ádolgozzuk és kiszaggatjuk, forró olajban annyi lángost sütünk, amennyit elfogyasztunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A maradék tésztát olajjal átkent fóliában 2-3 napon át hűtőszekrényben tarthatjuk, így mindig csak annyit kell sütnünk, amennyi elfogy. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal az igazi!

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Lasagne 1. tészta recept nélkül
Lasagne 1. tészta recept nélkül

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán palacsinta
Vegán palacsinta

A liszthez hozzátessszük a sót, cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, majd a tejet. Ezek után annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztánk legyen. Majd az olajat is hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Sonkás-kolbászos rakott tészta

A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kolbászos szaonnás hjtovány
Kolbászos szaonnás hjtovány

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk: a lisztet tálba szórjuk, közepébe lyukat készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és a langyos tejjel felöntjük. Letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk