Hozzávalók egy kisebb adaghoz (nálam 8 nagyobb kocka süti):
A piskótához:
4 M-es tojás
80-100 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 30 g 1:4 Stevia-eritrit édesítő)
80 g darált mák
pici csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
400 g sovány túró
5-6 ek. natúr joghurt
80-100 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 20 édesítőtabletta porrá törve)
csipetnyi őrölt vanília / pár csepp vaníliaaroma
fél citrom héja
(ha krémesebbre, lágyabbra szeretnéd készíteni, tegyél bele 100 g natúr, light krémsajtot is)
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat az édesítővel kihabosítjuk. A mákot és a szódabikarbónát egy kis tálkában összekeverjük.
A fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgás pépet, majd a mákos keveréket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 1,5-2 centi magas piskótalapot kenünk (kb. 20*22 cm)
180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük a piskótalapot, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, függőlegesen félbevágjuk.
A krém összetevőit botmixerrel pépesítjük, összekeverjük. A piskótalapokat összetöltjük a krémmel, a tetejére is krémet kenünk (érdemes a két lapot külön-külön megkenni, majd egymásra tenni). Darált mákkal díszíthetjük.
A tészta hozzávalóiból tepsi hátán két lapot sütünk, ez kb. 10 perc. Elkészítjük a krémet: a pudingporokat összekeverjük a liszttel, és a tejben felfőzzük. A tűzről levéve belekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTúró krém: 20 dkg porcukrot kikevertem 25 dkg margarinnal és 50 dkg. túróval. Egy vaníliás pudingot megfőztem 3 dl tejben. Még melegen belekevertem a túrós vaníliás krémet. Kihüt...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű1. Vaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot. 2. Csoki öntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű