Tésztához:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 db tojás, 4 evőkanál méz (100 g), 100 ml tejföl
Krémhez:
3 db tojás sárgája, 3 evőkanál cukor (80 g), 1 csomag vaníliás cukor, 3 púpozott evőkanál liszt (90 g), 7 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál rum
Tetejére:
20 dkg olvasztott csokoládé
A lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük.
(míg pihen a tészta én a főzött krémet elkészítem, mert míg megsülnek a lapok ki is hűl, és folytathatom az összeállítással egyből)
Elkészítjük a krémet is. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük,
hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és apránként hozzáadagolva a tejet folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.És akkor letelt a pihi süthetjük a lapokat.A lapokat egyesével kés vastagságúra nyújtjuk
majd jól megzsírozott vagy sütő papiros tepsi hátlapján (én a sütő papiros verzióval sütöm a lapokat)
170 fokon 7-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
Ha megsültek a lapok a vajat a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a rumot is majd a kihűlt krémmel alaposan kikeverjük.
A lapokat egymásra téve megtöltjük a krémmel, úgy hogy az első, második illetve a harmadik lapra krémet kenünk, a legfelső negyedik lapra kerül az olvasztott csokoládé, amit hagyunk megszilárdulni, majd forró vízbe mártott (papírkéztörlőn letörölt) késsel felvágunk. (így nem törik a csokoládé a tetején)
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTÉSZTA: A tészta összetevőit összegyúrom, hűtőben legalább 1 órát pihentetem, de jót tesz neki az éjszakai pihenés is. Kinyújtom kb 2mm vastagra. Egy sütőlapot megfordítok, beborí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá Két lapot sütünk. A Rama marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 350 gramm liszt, tojás, só, víz és az ecet keverékéből gyúrjunk egy tésztát, és hagyjuk fél órát hűvös helyen pihenni. A maradék lisztből és a vajból szintén gyúrjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű