1 db 50 dekás buci (kenyér, zsemlekenyér, tigrisbuci, stb.)
10 deka vaj, vagy margarin
10 deka sonka (parizer, szalámi, tarja, stb.)
10 deka trappista (eidami, gouda) sajt (5 deka szelet, 5 deka reszelt)
1 kisebb fej apróra vágott lila hagyma
bármi, ami eszetekbe jut (kukorica, tojás, kolbász, stb.)
só, bors, ketchup, majoranna, kakukkfű, olaj
A bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítunk 90 fokot a bucin és úgy is bevagdossuk 3 centinként keresztbe. Ezekbe a vágatokba sonkaszeleteket, vagy parizer csíkokat rakunk. a vágatokat megcsurgatjuk ketchuppal, majd keresztben-hosszában meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk őrölt borssal. A buci tetejét jó vastagon megterítjük reszelt sajttal. Tepsibe tesszük, majd 150 fokos sütőben, nem légkeveréssel 20-25 perc alatt lassan ráolvasztjuk a sajtot. Ennyi idő alatt a buci és a tölteléke is átmelegszik. (A vágatokba bármit rakhatunk, mint szeletelt tojást, kol-bászt, szalámit, kukoricát, sült tarját, főtt csülköt stb.)
A buci és a töltelék arányára figyeljünk. Az étel pár órával előbb is előkészíthető, a vendégek érkezésekor kell sütőbe tenni.
Minden, ami otthon van, felhasználható. Maradék sült, pörkölt, fasírt, stb., csak a képzelet szab határt.
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos vízben feloldjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük. 5 perc után hozzáadjuk az élesztős vizet a lisztes keverékhez, és 5 percig dagasztjuk. Ha ez k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót felszeletelünk, mielőtt bármit is elkezdenénk! 2. Ezután egy nagyobb serpenyőben vagy Wok-ban három evőkanál étolajat felhevítünk, majd rádobjuk a csirkemelle...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű