menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db 50 dekás buci (kenyér, zsemlekenyér, tigrisbuci, stb.)
10 deka vaj, vagy margarin
10 deka sonka (parizer, szalámi, tarja, stb.)
10 deka trappista (eidami, gouda) sajt (5 deka szelet, 5 deka reszelt)
1 kisebb fej apróra vágott lila hagyma
bármi, ami eszetekbe jut (kukorica, tojás, kolbász, stb.)
só, bors, ketchup, majoranna, kakukkfű, olaj

Elkészítés:


A bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítunk 90 fokot a bucin és úgy is bevagdossuk 3 centinként keresztbe. Ezekbe a vágatokba sonkaszeleteket, vagy parizer csíkokat rakunk. a vágatokat megcsurgatjuk ketchuppal, majd keresztben-hosszában meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk őrölt borssal. A buci tetejét jó vastagon megterítjük reszelt sajttal. Tepsibe tesszük, majd 150 fokos sütőben, nem légkeveréssel 20-25 perc alatt lassan ráolvasztjuk a sajtot. Ennyi idő alatt a buci és a tölteléke is átmelegszik. (A vágatokba bármit rakhatunk, mint szeletelt tojást, kol-bászt, szalámit, kukoricát, sült tarját, főtt csülköt stb.)
A buci és a töltelék arányára figyeljünk. Az étel pár órával előbb is előkészíthető, a vendégek érkezésekor kell sütőbe tenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minden, ami otthon van, felhasználható. Maradék sült, pörkölt, fasírt, stb., csak a képzelet szab határt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajdasági sós tekercs
Vajdasági sós tekercs

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar címlapJamie Oliver pizzatésztája
címlapJamie Oliver pizzatésztája

Langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük. 5 perc után hozzáadjuk az élesztős vizet a lisztes keverékhez, és 5 percig dagasztjuk. Ha ez k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-fűszeres húsos palacsinta
Tejszínes-fűszeres húsos palacsinta

A mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ázsiai egytál fél óra alatt
Ázsiai egytál fél óra alatt

1. Minden hozzávalót felszeletelünk, mielőtt bármit is elkezdenénk! 2. Ezután egy nagyobb serpenyőben vagy Wok-ban három evőkanál étolajat felhevítünk, majd rádobjuk a csirkemelle...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk