Máz:
4cl víz, 10dkg kr.cukor, 2ek.étolaj, 3ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elovadjon), majd 10 dkg VAJat beledobva, felfőzni. Még melegen a kihült sütire önteni. Eztán nem bírni magunkkal és máris a széleit levágni....mer' muszáj tesztelni...
A tojásfehérjét a vaníliacukorral és kristálycukorral fényes habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és az olajat. Belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük...
Elkészítési idő: 20+10 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk. Lekváros diós töltelék a lapok közé, majd a tetejére csokimáz.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes